Obec Ľubochňa začína s výstavbou rozsiahlej obytnej štvrte

02.10.2012 Ružomberok

Ľubochňa 2. októbra (TASR) – Samospráva dolnoliptovskej obce Ľubochňa pokračuje v zaujímavom projekte podpory individuálnej bytovej výstavby. Na 30 nových stavebných pozemkov premenila chátrajúci bývalý areál štátnych lesov, ktorý na tento účel odkúpila pred dvoma rokmi takmer za 270.000 eur z obecnej pokladnice.

„V našom katastri bol dlhodobo nedostatok voľných parciel. Naskytla sa táto príležitosť, tak sme sa rozhodli investovať do budúcnosti, 25.000 štvorcových metrov sme rozdelili na tri časti. V jednej rozbiehame výstavbu rodinných domov, ďalšiu sme vyčlenili na objekty občianskej vybavenosti a v tretej by malo časom vzniknúť múzeum lesnej železničky,“ uviedol pre TASR starosta Ľubochne Peter Dávidík.

Záujem o stavebné pozemky v atraktívnom prostredí ústia Ľubochnianskej doliny je podľa neho značný. Záväzne obsadená je už takmer tretina. „Prevažná väčšina záujemcov pochádza z neďalekého Ružomberka. Reálne to vidím tak, že prví majitelia začnú kopať základy svojich nových domov už na jar,“ konštatoval Dávidík.

Obec sa pustila vo vlastnej réžii do budovania inžinierskych sietí. „Kanalizáciu a vodu tam dotiahneme ešte teraz na jeseň, elektrickú energiu začiatkom budúceho roka. Verím, že sme týmto odštartovali výstavbu pomerne rozsiahlej obytnej štvrte. V tesnej blízkosti sú súkromné pozemky, na ktorých by malo vyrásť ďalších približne 60 rodinných domov,“ dodal starosta Ľubochne.
 

Vyberte región